DJK1

Dagbehandeling Jonge Kind

Voor jonge kinderen met een bijzondere hulpvraag is er de DJK-groep. Een stukje van De Schutse in de school. Zo kunnen deze kinderen wennen aan het onderwijs. En samen zoeken we naar de best passende vorm.

Dagbehandeling Jonge Kind

Voor jonge kinderen met een bijzondere hulpvraag is er de DJK-groep. Een stukje van De Schutse in de school. Zo kunnen deze kinderen wennen aan het onderwijs. En samen zoeken we naar de best passende vorm.

"Samen zoeken naar de best passende vorm van onderwijs"
DSC09701.JPG

Voor welke leerlingen?

In de DJK-groep oefenen kinderen tussen de 3 en 6 jaar schoolse vaardigheiden. Voor deze kinderen is het nog niet duidelijk welke vorm van onderwijs het beste voor hen is. Samen met de ouders, de leiding van het groepje en een orthopedagoog wordt gezocht naar het best passende onderwijs.

DJK7

Hoe ziet het onderwijs eruit?

De dagindeling van de DJK-groep is vergelijkbaar met de kleutergroepen. Er is een dagopening en werkmomenten worden afgewisseld met speelmomenten. De kinderen oefenen zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Er is steeds aandacht voor de werkhouding van de kinderen.. Daarbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van het kind. Voor kinderen die daar aan toe zijn is er de mogelijkheid om eenvoudige lessen te volgen in de JRK-groep.Zo wennen ze aan deze vorm van onderwijs. We kijken of deze manier van leren geschikt is voor het kind en anders zoeken we verder. Er zitten meestal tussen de drie en zeven leerlingen in de DJK-groep en er zijn één of twee begeleiders.

DJK8

Ik heb het hier goed naar mijn zin!

Ilse pijl-naar-links.png

           Verhaal van Ilse

                    Ik ben Ilse en ik ga ook naar school! Ik zit samen met nog 2 kinderen in een gezellig klein klasje. Ik heb het hier goed naar mijn zin! De juf doet leuke dingen met ons. Natuurlijk leren we ook! Maar het is heel fijn dat ons groepje zo klein is. Zo kan ik beter leren en kan de juf ook goed zien wat goed voor mij is! De juf praat ook vaak met mama en dan vertelt ze natuurlijk wat we allemaal leren en doen op school.

DJK3

We vinden het erg leuk om samen te spelen

Marnick pijl-naar-rechts.png

Verhaal van Marnick

Ik ben Marnick en ik zit bij Ilse in de klas. We vinden het erg leuk om samen te spelen. We zien buiten op het plein en in de zandbak ook andere kinderen waar we mee kunnen spelen. Maar dan is het toch weer fijn als we na het spelen in onze rustige klas komen waar de juf ons dingen leert. Over een poosje ga ik kijken in een andere klas met nog meer kinderen. Dan kan ik vast wennen. Daar heb ik ook wel zin in!

 

DJK3

We vinden het erg leuk om samen te spelen

DJK2

Meer informatie

Wellicht bent u geïnteresseerd in deze vorm van onderwijs of heeft u mogelijk de vraag of dit passend is voor uw kind. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Schutse, tel. 0488-483322.