PCM - inzichten en praktische tips

Process Communication Nederland ondersteunt actief in crisistijd. Veranderingen hebben impact op onze communicatie en stress. Dat geldt voor elk teamlid van de school en ook voor ouders en kinderen. Zeker doordat persoonlijke ontmoetingen niet mogelijk zijn, kan er ruis op de lijn ontstaan. Hoe kunnen we dat verklaren en wat kunnen we er aan doen?

  • Er komt veel op je af. Iedereen reageert anders. Vergeet niet ook voor jezelf te zorgen. Wij nodigen alle directeuren, leerkrachten, begeleiders uit om in deze moeilijke tijd ook stil te staan bij zichzelf. Process Communication Nederland legt uit hoe wij met stress omgaan en geeft concrete suggesties. Voor een korte, krachtige boost, lees de blog van PCM-trainer Nate Regier (VS). Bij meer interesse: verdiep je in de blog van PCM-trainer Hetty Jansen (NL). Uitnodigingen om te werken aan onze mentale gezondheid!
  • Voor leidinggevenden schrijft PCM-trainer Debbie van Veen deze praktische blog.
  • Veranderingen en angst bij kinderen. PCM-trainer & coach Jelte van der Kooij legt uit wat je waarneemt, hoe je het verklaart en wat je kunt doen met je bange kind. Ook heeft Jelte een aantal leuke suggesties om met humor, speels contact en creativiteit de dag door te komen.
  • Herkenbaar in deze tijd zijn 5 soorten boosheid. Wat is authentiek reageren en hoe blijven we in contact en verbinding terwijl we 1,5 meter afstand moeten houden? PCM-trainer & coach Peter van Vuuren legt het uit in dit artikel.
550