Ondersteuning in Corona-tijd

Barneveld, 19/31 maart 2020

In verband met het coronavirus heeft de overheid besloten dat alle scholen in elk geval tot de meivakantie gesloten zijn. U bent de uitdaging aangegaan om leerlingen op te vangen en onderwijs op afstand te organiseren. Dit vergt veel van leerkrachten, leerlingen en ouders. Daar zijn wij ons van bewust.

Rehoboth Dienstverlening heeft alle fysieke afspraken geannuleerd. Tegelijk willen wij als dienstverleners scholen ondersteunen in deze moeilijke tijd:

Praktisch. Wij bieden rechts op deze pagina linkjes naar suggesties en downloads van materialen. Regelmatig zal deze lijst worden uitgebreid. Heeft u zelf suggesties? Mail die dan naar onze dienstverleners. Zo bundelen we onze krachten en voorzien wij in het netwerk van scholen in onze regio.

Contact en verbinding. Wij blijven in contact met teams en leerkrachten waarbij afstanden overbrugd worden met telefonische verbindingen of videobellen.

Afstemming. Wij blijven betrokken op teams, leerkrachten en leerlingen die wij dit schooljaar begeleiden. U kunt contact met ons opnemen en wij zullen dat ook doen om af te stemmen hoe en wanneer we trajecten voortzetten of kunnen opstarten.

Sparren. Wij spelen in op situaties waarbij leerkrachten, leerlingen en ouders extra ondersteuning nodig hebben. In deze periode zult u contact onderhouden met ouders via Parro of telefonisch. Ontstaan er vragen en wilt u sparren? U kunt onze dienstverleners bereiken per mail en telefonisch.

 

UPDATE, onze werkwijze vanaf 11 mei.

Voor leerlingen gaan de scholen weer open. Onze Dienst gaat als volgt te werk:

  • We blijven onze begeleiding waar mogelijk op afstand vormgeven. De afgelopen weken hebben we daar een goede start mee kunnen maken. Wat ons betreft heeft het digitaal overleggen e.d. zijn beperkingen. Maar we zijn ook blij dat we op die manier toch mee kunnen blijven denken.
  • Waar nodig komen wij naar school toe voor overleg. We kunnen ons voorstellen dat er urgente situaties zijn waarbij fysiek overleg of een observatie echt in het belang van het kind is. In dat geval zullen wij daaraan meewerken. Juist ook nu kinderen weer naar school gaan, kunnen er begeleidingsvragen komen waarbij het belangrijk is om op een directere manier te overleggen dan via de digitale weg.

Deze lijn zullen wij hanteren totdat er nieuwe richtlijnen komen. 

Wij denken graag met u mee, mail of bel gerust!

 

Team Rehoboth Dienstverlening

Alle suggesties rechts zijn gerangschikt op thema's. Er is ook een rolmenu. Ga met de muis naar het tabblad 'Ondersteuning in Corona-tijd'.

Blijf deze pagina bezoeken. Wij plaatsen regelmatig nieuwe suggesties.

525